Island retreat2018-01-18T17:48:35+02:00

ISLAND-RETREAT

– Dans dig emotionelt fri

DANS DIG EMOTIONELT FRI – MED FORTÆLLINGEN OM LIVETS TRÆ SOM LEDESTJERNE

31. maj – 5. juni 2018

 • Drømmer du om at rejse til Island på retreat?
 • Elsker du at lytte til vise fortællinger, danse, synge og bruge kreativitet i din selvudviklingsproces?
 • Har du brug for tid til at opleve mere ro og stilhed, hvor du kan få et afsæt til at foretage sunde ændringer i din hverdag?

Så er Island-retreatet noget for dig.

Livets Træ (Ask Yggdrasil) er symbolet på den indre og den ydre balance.

For at vi kan stå oprejste som Livets Træ skal der være balance mellem ørnen, der sidder i toppen af træet (det maskuline) og slangen, som ligger og snor sig ved træets rødder (det feminine).

Når vores feminine og maskuline sider er i balance, vil vores intuition (den feminine side) lige så stille fortælle os hvad der er nødvendigt i enhver situation i vores liv. Mens vores maskuline side vil gøre os i stand til at handle på og samtidig beskytte vores intuitive fornemmelse.

Udover kurset vil der være tid til gåture i den Gyldne Cirkel, hvor du kan forbinde dig med naturen ved det mægtige vandfall Gullfoss, den sprudlende geysir Strokkur eller på kraftstedet Thingvellir.

Vi vil bade i det varme geotermiske vand i Laugarvatn Fontana Geothermal Baths.

Du vil få tid til at sidde og nyde de dejlige omgivelser, stilheden, læse, skrive eller få inspirerende snakke og hygge med de øvrige deltagere.

Hiv den 31. maj – 5. juni ud af kalenderen i 2018 – og giv dig selv den gave, at have fokus på dit eget hjertes visdom.

For at vi kan være rodfaste i os selv og føle at vi hører til her i vores liv er det vigtigt at arbejde med Livets træs tre rødder:

 • Lære af fortiden, leve i nuet og lytte til hvad der vil skabes af os i fremtiden
 • At bruge vores kundskab og viden til fælles bedste
 • Heale vores skyggesider

På dette retreat skal vi blandt andet:

 • igennem fri og rituel dans fordybe os i symbolerne fra fortællingen om Livets Træ (Ask Yggdrasil)
 • arbejde med visualiseringer, for bedre at kunne integrere og overføre den oldnordiske visdom fra fortællingen til vores hverdagsliv

PÅ ISLAND-RETREATET FÅR DU:

 • fem halvdags Storydancing workshop af høj kvalitet
 • aftenarrangementet om at leve autentisk fortalt igennem den smukke islandske legende om Sælkvinden
 • aftenarrangementet: ”Lev bæredygtigt – 5 tips til en grønnere hverdag”
 • et lille hold med tid til den enkelte (max. 14 deltagere)
 • kursusmateriale med øvelser og playlister til brug derhjemme
 • 5 nætter i et lækkert lejet sommerhus ude i naturen
 • lækker vegetarisk mad fra vores egen madmor
 • transport til og fra lufthavnen/centralt sted i Reykjavík (hvis I er ankommet tidligere) på bestemte tidspunkter
 • udflugter til det storslåede vandfald Gullfoss, den sprudlende gejser Strokkur og det kraftfulde sted Thingvellir, hvor vi laver ceremoni til ære for disse steder

ISLAND-RETREATET ER FOR DIG, SOM ØNSKER: 

 • at leve efter dit hjertes visdom og i gensidighed med naturen
 • længes efter en helt særlig forbindelse med naturen
 • fornyet energi og måde at opretholde en afbalanceret hverdag
 • øget nærvær og velvære i hverdagen
 • at integrere kreativitet i dit liv
 • at danse dig emotionelt fri fra gamle bindinger for at (gen)finde din urkraft – din essens

HVEM KAN DELTAGE?

Retreatet henvender sig til alle voksne over 18 år, som ønsker at komme i større kontakt med sine nordiske rødder og kreativitet. Der er min. 10 – maks. 14 deltagere, så der er tid til den enkelte i gruppen.

Det praktiske

Hvor? Vores kursussted vil være i et stor lejet sommerhus i naturen ca. 1,5-2 times kørsel fra Reykjavik.

Pris:
8.000 kr. for ophold i et lejet sommerhus (baseret på 2 personer i delt soveværelse), Storydancing-kursus, vegetarisk mad med madmor og udflugter til Gullfoss, Geysir og Thingvellir.

Flybilletten køber du selv. Priserne er mellem 2.000 – 2.500 kr. på dette tidspunkt på året, afhængig af på hvilken dag du vælger at rejse på.

Bemærk: Da dette er en grupperejse for mindst ti personer, bør du vente med at købe flyrejsen til turen er endeligt bekræftet. Det vil ske allersenest den 15. januar 2018.

Du kan vælge at bestille igennem enten icelandair.com eller www.wowair.dk. Eller søg efter flybillet her www.momondo.dk.

Men sørg for at du ankommer senest kl. 15 på Reykjavik (KEF) lufthavn torsdag den 31. maj, således at du kan hentes enten i lufthavnen eller på et centralt sted i Reykjavik. Desuden skal du sørge for at du bestiller et fly tidligst kl. 17.30  tirsdag den 5. juni, i og med at kurset først slutter kl. 10 den dag og at vi først rejser ved 12.00 tiden fra sommerhuset. Der er ca. 2 timers kørsel fra sommerhuset og til lufthavnen.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at rejse til Island nogle dage før eller blive et par dage ekstra. Island er jo fantastisk med dets storslåede natur.

Tilmelding og tidsfrist

Du er velkommen til at ringe eller skrive til Hanna hvis du har nogle spørgsmål eller bare gerne vil høre mere. Tlf. 60939302, mail: hanna@storydancing.com

Tilmeldingsfrist: 15. januar 2018

Din tilmelding bliver først registreret ved at du både skriver en mail til hanna@storydancing.com og betaling af et depositum på 2.000 kr. ved tilmeldingen, som ikke refunderes. Det fulde beløb opkræves medio januar til betaling den 1. februar 2018. Du kan også betale i 2-3 rater mod et administrationsgebyr på 50 kr. pr. faktura.

Deltagerbegrænsning
Der er en deltagerbegrænsning på 14 personer. Vi har allerede afsat 6 pladser – så du skal tilmelde dig hurtigt, hvis du vil sikre din plads.

OM STORYDANCING

I Storydancing bruger vi de myter, dans, bevægelse, kreativitet og visualiseringer til at øge vores selvindsigt og få ny indsigt i hvordan vi kan bryde med fastgroede mønstre.

Myterne fortæller om det menneskelige liv. Når vi spejler os i myten, får vi stor indsigt i hvad det næste skridt er, i vores personlige udvikling.  Ved at bruge bevægelse, dans og meditative visualiseringer til at udtrykke myten på, går vi et spadestik dybere og kommer væk fra ”hovedet” og ned i ”kroppen”. Dermed har vi mulighed for, at få nogle helt nye og dybere indsigter i os selv end de gentagende overbevisninger og vanetænkning, som hovedet byder på. Eller med Albert Einsteins ord: ”Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tankegang, som vi brugte til at skabe dem”. Ved at bruge fortællinger og bevægelse, bryder vi de vanlige rammer og åbner op for kontakten med vores urkraft – vores kreative impuls, hvor løsningerne ”kommer til os” som lyn fra en klar himmel.

OM KURSUSSTEDET – MIDT IMELLEM GULLFOSS OG GEYSIR

Vi kommer til at bo i et stort sommerhus midt i Den Gyldne Cirkel. Huset har alt hvad vi har brug for – og mere til, herunder:

 • Beliggenhed tæt på Gullfoss og Geysir. De er nærmere bestemt i 5 kms afstand til hver side af huset.
 • Huset ligger med den skønneste udsigt over den rå og samtidigt sarte natur fra stuevinduet.
 • Hesteudlejning med islandske heste tæt på, for dem som rider. Her er der gode muligheder for rideture til Gullfoss og Geysir.
 • Værelser med enkeltsenge, hvor vi deler værelse to og to. Der er otte værelser i huset og afhængig af hvor mange vi bliver, åbnes der eventuelt mulighed for at få eget værelse efter først-til-mølle.
 • Lækre trægulve, som er dejlige at danse på og en stor “dansesal” i stuen.

Vi kommer til at bo lige ved porten til højlandet, som gemmer på så mange spændende historier. Det er selvfølgelig også derfor at jeg faldt for dette område, for engang arbejdede jeg i dette område som busstewardesse.

Jeg kender derfor til og har fortalt nogle af de historier, som “denne jord gemmer”. Men de historier får I først når vi kommer til Island…

Vi kommer til at danse udenfor i naturen, når vejret tillader det og ellers indenfor i den rummelige stue.

Vi har vores egen madmor med, som laver vegetarisk mad under opholdet. Hvis du har andre ønsker eller behov til maden, må du selv sørge for det, inklusive snacks. Vi kan sørge for at komme forbi madvarebutikker, når vi alligevel er ude at se naturen i den Gyldne Cirkel.

OM UNDERVISEREN – HANNA SNORRADÓTTIR

Jeg er historiefortæller, story-danser og trivselskonsulent. Jeg er uddannet i myte-dans-ritual hos Brita Haugen, skuespilleruddannet hos Scene1 og miljøingeniør fra DTU.

“Jeg tror på, at når vi forbinder os med vores rødder i de nordiske myter – igennem dans, fortælling og kreativitet – kommer vi i kontakt med noget større end os selv. Noget som bærer os igennem både den største glæde, som vi næsten ikke tør mærke af frygt for at den er ”for god til at være sand” og den dybeste sorg og livskriser.”

Som underviser beskrives jeg som værende passioneret, nærværende, tillidsvækkende og empatisk. Jeg elsker at se mine kursister opnå dybe indsigter i deres liv og åbne op for et hjerterum, hvor en magisk forvandling kan finde sted.