GUDINDEDANS I MAROKKO

24. april – 1. maj 2021

Tilmelding: hanna@storydancing.com

Tag med på en indre udviklingsrejse til den fortryllende og anderledes verden i den UNESCO fredede kulturby, Marrakech. Marrakech er indbegrebet af 1001 nats eventyr, og tilbyder et væld af kulturelle og spirituelle oplevelser med fantastiske paladser, frodige parker og ikke mindst Souken, der med 4000 butikker er den største i Afrika.

Udforsk din feminine visdom – om du er mand eller kvinde – igennem den saft- og kraftfulde myte om Inanna, som berberne i Marokko tilbedte som Astarte.  Du får mulighed for at udforske og heale din feminine side igennem spirituel og rituel dans, energiarbejde og musik og forene den med din sunde maskuline side i hjertet. Derigennem opnår du større selvindsigt og mærker dit hjerte på et dybere plan. Du kommer i kontakt med dine skabende kræfter, som du måske ikke engang vidste at du havde. Gennem dansen kommer du helt automatisk til at arbejde med dine skyggesider, give slip på tung energi og forløse negative følelser. I stedet vil du opleve glæde, energi og lethed i krop og sjæl. Vi tilstræber at lande dybt i vores hjerter – lige der, hvor vi mærker kærlighed, medfølelse og tilgivelse.

Retreatet gennemføres i samarbejde med bestyreren og den lokale guide Omar fra “Riad of the Storks”, som er et livsstykke i sig selv og kender Marrakech som sin egen bukselomme. Han er en ildsjæl, hvis hjerte brænder for at hjælpe lokalsamfundet. Omar behandler os som var vi en udsendt delegation fra ‘Det Danske Kongehus’. Vi kommer blandt andet til at besøge hans barndoms bjerglandsby, hvor vi oplever berberkulturens enestående gæstfrihed, imødekommenhed og traditioner. Her vil Omar fortælle om sin opvækst i en kultur, som ligger så utroligt langt fra vores.

I Ourika-dalen besøger vi det hellige sted, hvor den muslimske helgen Fattima levede for mere end tusind år siden. Hun bliver den dag i dag tilbedt for hendes helende kræfter, moderskab og frugtbarhed og modtager stadig offergaver fra de lokale kvinder. Vi kommer til lave lydheling på dette kraftfulde og helt magiske sted.

Gudindedansen

Astarte, Ishtar, Inanna… alle disse gudinder har været tilbedt i forskellige områder ved middelhavslandene og stammer fra det samme ophav. Berberne i Marokko tilbad den Store Gudinde som Astarte, inden romerne og senere araberne erobrede landet. Men hendes myte følger den samme ned- og opstigning, som Inannas.

Derfor følger vi Inannas nedstigning til underverdenen og tilbage til livet og lyset. En arketypisk rejse ned i den feminine visdom, som vi finder i andre religioner, herunder i Jesus død og genopstandelse, men også i vores nordiske mytologi med Frejas nedstigning til underverdenen.

Inannas rejse har markeret menneskernes vej igennem kriser og den efterfølgende følelse af at finde et nyt og stærkere ståsted. Hendes genopstandelse har også markeret årstidernes rytmer fra ’død til genfødsel’ eller fra vinter til forår – for selvom klimaet er mildt i Marokko, har årstidernes skifte også haft betydning for mennesker, dyr og planters udvikling og levevis.

Men historien om Astarte/Inanna rummer også en historisk beretning om gudindekulturens fald og opståelsen af patriarkatet i dets mest gruopvækkende form. Heldigvis har arkæologien formået at bevare denne skjulte feminine visdom, således at vi også i dag kan forstå den og genoplive den i os selv.

Du får mulighed for at spejle dit eget liv i den urgamle fortælling om Inannas liv, død og genfødsel, ved at lytte til og danse fortællingen. Vi kommer også til at lave en helingsceremoni for den feminine visdom og en hyldest til al verdens kvinder.

På retreatet vil du:

 • få mulighed for at udforske og heale din feminine side og afbalancere den med den mandlige side i hjertet
 • opnå større selvindsigt
 • få kontakt med dine stærke skabende kræfter igennem dansen
 • omfavne dine skyggesider og opnå følelsesmæssig forløsning
 • opnå glæde, lethed og kraftfuldhed og tilstræbe at lande i dit kærlige hjerte

På retreatet skal vi arbejde med:

 • fortællingen om Inanna og en gennemgang af den historiske kontekst
 • spirituel og rituel dans til at forene krop og sjæl
 • visualiseringer, for at kunne overføre den urgamle visdom fra fortællingen til vores følelsesliv
 • lydhealing ude i den smukke marokkanske natur for at forbinde os med vores egen sjæls kerne

Gudindedans i Marokko er til dig, som ønsker at udforske og hele din feminine side og samtidigt få nogle enestående spirituelle oplevelser i dette farvestrålende og gæstfrie land.

Retreatet foregår i trygge rammer med plads til dig ligesom du er.

Hvad siger tidligere deltagere?

“Et fantastisk eksotisk retreat med plads til dans og desuden med et fantastisk indblik i den marokkanske kultur og berberkulturen. En ufattelig stor oplevelse!
Hanna, du skaber et godt rum til dansen, du giver tryghed, varme og imødekommenhed.
Omar, du er en fantastisk guide, et opofrende menneske med et stort hjerte og meget stor hjælpsomhed.
Det største vil altid være besøget hos Omars familie i berberlandsbyen, en fantastisk gestus!
Sikke en varme og kærlighed.”

Inger-Marie Haukrogh, sygeplejerske

“Nu har jeg været med på tre udenlandsretreats med Hanna, hver i sær helt fantastiske på deres egen unikke måde. Dog vil jeg påstå at Marokko kan noget lidt anderledes fordi kulturen og omgivelserne er så anderledes fra den danske hverdag. Den måde kulturen, gæstfriheden, dansen, maden og de indlagte udflugter bliver vævet sammen på giver simpelthen en magisk grobund for at bryde med gamle mønstre og se dagligdagens udfordringer med et nyt håbefuldt perspektiv. Alt sammen kyndigt vejledt af Hanna der altid formår at transformere mennesker til at danse deres egen bedste udgave frem. Kan kun varmt anbefale Hanna som underviser og har du muligheden, så tag med på retreat, da disse rejser altid bliver en transformerende oplevelse der sætter sig smukt i hjertet”
Frank Mikkelsberg, iværksætter

“Tusen takk også for at du ledet storydancing retreatet så bra – på en lett, inkluderende og god måte. Og du merket tydeligvis de ulike deltakeres ulike behov.
Jeg syntes det var flott å danse på takterrassen på «vår» riad så vel som på de andre steder vi danset. Og utfluktene var fantastiske, særlig den til Omars landsby.
Det ble også et godt gruppesamspill. Og Omar er jo bare helt herlig!!! Så jeg er gjerne med til Marokko én gang til!”
Birgitta Nordhus, pensioneret lærer

HER SKAL VI BO – EN MAROKKANSK RIAD

Riad of the Storks:

Vi kommer til at bo på det smukke og enkle Riad of the Storks, som er det andet danskejede Riad-hotel i byen. Riad of the Storks er ejet af Kasper Brejnholt Bak, som er arkitekt og byplanlægger.

Riad of the Storks kommer til at danne rammen omkring vores gudinderetreat i denne uge. Riaden har smukke marokkanske værelser, hvor der er kælet for detaljen. Du har mulighed for at vælge imellem at sove i køjeseng eller i et delt dobbeltværelse. Der er også begrænset mulighed for at bo i et enkeltværelse i en Riad i nærheden.

Øverst på riaden er der 3 tagterrasser; på den ene danser vi og spiser under åben himmel med en fantastisk udsigt over storkerederne på Palais Badia, som ligger kun 50 meter væk. På den anden tagterrasse er der etableret en Jacuzzi med plads til 12 personer, hvor vi kan tage en dukkert ovenpå dansen. På den tredje er der værelser.

Det er muligt at læse mere om Riad of The Storks på: www.riadofthestorks.com

PROGRAMMET

Dag 1: Velkomst på tagterrassen i den eksotiske Riad med udsigt ud over slotsruinenen i Marrakech

Tidlig afgang fra Kastrup, afhentning i lufthavnen og indlogering i Riad of the Storks.

12:00: Overdådig marokkansk frokostbuffet på den indbydende tagterrasse på Riad of the Storks. Velkomst ved historiefortællleren Hanna og vores lokale guide Omar.

13.00 – 16.00: Vi mødes på tagterassen, lytter til den sanselige, dybe og erotiske historie om Inanna. Vi påbegynder ugens gudindedans i inderlighed og stilhed.

17.00 – 19.00: Gåtur i farverige Marrakechmed Omar som lokal guide, hvor du fra første færd vil blive mødt med alverdens nye sanseindtryk.

19:00 får vi serveret en traditionel og ypperlig marokkansk festmiddag i Riaden. Vi går tidligt i seng i aften efter en lang dag.

Dag 2: Mødet mellem det feminine og det maskuline i kærlighedsrelationer

8.00 – 9.00: En lækker morgenmadsbuffet på den smukke tagterrasse i Riad’en.

9:00 – 12.00: Vi danser mødet mellem Inanna og hendes ægtefælle – hyrden Dumuzi. Vi danser deres forelskelse og nedkølingen i forholdet. Vi udforsker og spejler deres relation i vort eget kærlighedsliv.

12: Marokkansk frokost på en lokal restaurant på Place des Ferblantiers (Smedenes plads) i centrum af Marrakech, hvor der serveres dejlige traditionelle Taginer med grøntsager.

13 – 16.00: Fælles byrundtur til fods, hvor vi har mulighed for at købe farvestråelende krydderier, tæpper, lamper, smykker og hvad vi ellers bliver lokket til af de venlige marokkanske købmænd i den fascinerende og kæmpestore Souk. Undervejs finder vi en hyggelig café.

19.00 Efter en lang dag fuld af sanseindtryk spiser vi fælles aftensmad på tagterrassen i Riad of the Storks, mens solen langsomt går ned.

Dag 3: Ceremoni for det feminine med lydhealing i den gudindesmukke Ourika-dal

8:00- 9:00: Fælles morgenmadsbuffet i Riad’en.

9:00: Vi kører i ca. 1½ time i en privat bus med aircondition til den frodige og grønne Ourika-dal i Atlasbjergene, der ligger cirka 50 km syd for Marrakech. Vi vil opleve det smukke bjerglandskab med Ourika floden og vandfald.

Vi tilstræber at finde det særlige energifyldte sted i naturen, hvor den muslimske helgen Setti Fattima levede og åndede for mere en tusind år siden. Vi vil ære hendes helende og livgivende kræfter, som findes i os alle – hvis bare vi kommer i kontakt med dem. Vi laver en ceremoni til hendes og Moder Jords ære. En hyldest til kærligheden, frugtbarheden, livet og altruismen i alt levende.

Forbered dig på at du eventuelt skal gå i ca. 4-5 km i et lettere kuperet terræn.

Vi spiser frokost på en lokal marrokansk restaurant i den smukke grønne dal. Egen betaling.

Ca. kl. 15:00 kører vi med bussen til bage til Riad´en.

Efter hjemkomst til Marrakech prøver vi på at give dig et par timers fritid, hvor du kan tage et bad, integrere dagens oplevelser og slappe af inden aftenens middag som vi spiser på den fine restaurant Pepe Nero. Her serveres lækker økologisk mad til rimelige priser og i fantastiske fysiske rammer med springvand og mosaikfliser overalt – 1001 nats eventyr-stemning. Egen betaling.

Dag 4: Medfølelse og tilgivelse… og forkælelse til slut

8.00 – 9.00: Vi nyder morgenmadsbuffet i godt selskab i Riad’en.

9.00 – 12.00: Vi følger Inannas sårbare og afklædte nedstigning til underverdenen. Vi undersøger de utallige skyggesider som hun må se i øjnene og omfavne – før hun er i stand til at give slip på sit styrende ego. I underverdenen møder hun sin tvillingesøster Ereshkigal- underverdenens dronning – i det mørkeste dyb.
Vi danser søstrenes møde, samtidigt med, at vi ser på hvordan vi nogle gange stjæler andre folks energi eller fordømmer dem, som stjæler vores energi. Vi danser det, der kan opløse de mønstre; nemlig medfølelsen og tilgivelsen.

12.00– 13.00: Dejlig marokkansk frokost på tagterrassen ved storkerederne.

13.00 – 15.00: Vi tager over til en overdådig selvforkælelse i Kozy Spa, hvor I kan får fantastisk lækre behandlinger, herunder orientalsk arganolie-massagebehandling og hammas/scrub, hvor din hud efterlades blød som en babynumse. Der er sauna og swimmingpool på stedet – så medbring svømmetøj og håndklæde. Vi spiser frokost ind i mellem behandlinger. Både frokost og eventuelle spabehandlinger afholdes individuelt.

19.00 Vi spiser lækker marokkansk middag og hygger efterfølgende på tagterrassen. En dejlig afslappende aften.

Dag 5: Heldagsudflugt til Omars barndomslandsby – berber-bjerglandsbyen Aid Abdi 

8.00 – 9.00: Vi spiser en lækker morgenmadsbuffet i Riad’en.

9:00 Afgang i bus til bjergerlandsbyen Ait Abdi, hvor familien til Omar bor. Vi kører i ca. 1½-2 timer med stop undervejs, hvor Omar viser os hans økologiske landbrug med blandt andet oliventræer.

På vejen besøger vi det ugentlige berbermarked, hvor der venter en iøjnefaldende overraskelse. Undervejs stopper vi ved en smuk dæmning ved en sø, og nyder den smukke udsigt. Når vi ankommer til berberlandsbyen, har Omars familie forberedt en traditionel frokost på tagterrassen.
Efter frokosten introducerer Omar os til lokale berberdanse til rytmerne af lokal trommemusik på tagterrassen, hvor vi går i swing.
Vi går eventuelt en tur op ad et lille bjerg og nyder udsigten over dale og bjerge, inden at vi igen begiver os tilbage mod Marrakech.

19:00 Efter hjemkomst til Marrakech, spiser vi en let aftensmad på den nærliggende restaurant Kozy Bar, hvor der er en fantastisk udsigt over byen og solnedgangen. Egen betaling.

Dag 6: Det respektfulde møde mellem det feminine og maskuline

8.00 – 9.00: Fælles morgenmadsbuffet og afslapning på tagterrassen.

9.00 – 12.00: Vi danser det, som fik Inanna til at genopstå med nye indsigter, hvor hun nu har forstået og følt hvad der nærer hende, giver vitalitet og dyb glæde i hjertet. Samtidigt udforsker vi igennem dansen hvor vi placerer ansvar det rigtige sted og på den måde får vi adgang til at håndtere følelser så som skuffelse, svigt og vrede igennem åbenhed og ærlighed.

Vi gennemgår danseritualet af hele Inanna-myten sammen med en dygtig lokal trommeslager.

12.00 – 13.00: Frokost.

13: Tid på egen hånd. Der er mulighed for at:

 • Slappe af og integrere ugens oplevelser og indsigter på den smukke tagterrasse i Riaden.
 • Udforske de mange fantastiske paladser og bygningsværker nærmere.
 • Foretage de sidste indkøb i Medinaen, hvor det er muligt at købe fødevarer og krydderier til at bringe med hjem

Kl. 18 – Lækker marokkansk middag på tagterassen og hygge.

Dag 7: Inanna – ritualet danses ved det ydmyge muslimske bedested

7.00 – 7.30: Fælles morgenmadsbuffet og afslapning på tagterrassen.

7.30 – 8.00: Vi går igennem Marakkech´s gader mens byen vågner. Vi betræder forskellige portaler, som åbner sig ind i den sanselige og storslåede Agdal have. Agdal haven er etableret i det 12. århundrede og er dermed den ældste i Marrakech. Haven er på Unescos fredningsliste.

Vi danser Inanna-ritualet ved et lille ydmygt bedested uden for Agdalhaven bygget i sten med en hvid kuppel. Vi danser til rytmerne af trommer spillet af en fingerfærdig lokal trommeslager.

Tid på egen hånd i Marrakech til fordybelse, oplevelser eller afslapning.

Den sidste aften spiser vi igen en lækker marokkansk festmiddag. Forbered jer på en overraskelse ovenpå aftensmaden.

Dag 8:

7.30 – 8.00:Fælles morgenmadsbuffet i Riad’en, hvorefter vi bliver afhentet og kørt til lufthavnen.

10:25: Direkte fly fra Marrakech til København, med rygsækken (og 2 store kufferter) fyldt med inspiration og indkøb fra en dejlig uge i Marrakech. Hjemkomst til København er kl. 15:25.

Vi forbeholder os ret til ændringer i programmet. Vi ved aldrig hvilke muligheder, der opstår.

Programmet er foreløbigt, små justeringer kan forekomme.

OM UNDERVISEREN

HANNA SNORRADÓTTIR

“Jeg tror på, at når vi forbinder os med mytekraften – igennem dans, fortælling og kreativitet – kommer vi i kontakt med noget større end os selv. Noget som bærer os igennem både de største glæder og de dybeste sorger og livskriser.”

Som underviser beskrives jeg som værende passioneret, nærværende, tillidsvækkende og medfølende. Jeg elsker at se mine kursister opnå større indsigter i deres liv og åbne endnu mere op for et hjerterum, hvor en magisk forvandling kan finde sted.

Jeg startede oprindelig min egen rejse som miljøingeniør i COWI A/S, men fandt ud af, at det at være ansat i en international konsulentvirksomhed bare slet ikke var mit kald. Jeg foretog derfor efter en grundig overvejelse en U-vending og begav mig af sted på min egen indre rejse, som også blev mit levebrød. I dag arbejder jeg med spirituelt søgende mennesker, som længes efter noget dybere og mere meningsfuld i livet. Jeg hjælper dem med at opnå en større forbundenhed med dem selv, i fællesskaber, med dyr, planter, naturen og universets skabende kræfter – igennem de feminine visdomstraditioner. De redskaber jeg bruger er historiefortælling, dans, visualiseringer, sang, digte og lydhealing.

Priser mm:

Prisen for retreatet, inklusiv indkvartering i Riad of the Storks, udflugter og halvpension. Du kan vælge imellem følgende:

 • Overnatning i en køjeseng (”studenterprisen”): 9.999 DKK
 • Delt dobbeltværelse: 10.999 DKK
 • Enkeltværelse udenfor Riad of the Storks (i 2 minutters sikker gåafstand): 13.449 DKK  (Kun 2 værelser tilbydes)

Prisen inkluderer:

Alle beskrevne aktiviteter, hotel, transport og entréer, herunder:

Historiefortælling og danseundervisning sammen med vores islandske dansemus Hanna Snorradóttir

Hotelophold i Riad of the Storks

Halvpension (morgenmad, frokost, aftensmad – dvs. eksklusiv restaurantbesøg. Prisniveuaet ligger mellem 100 – 300 DKK pr. måltid)

Engelsk og fransktalende lokalguide

Drikkepenge til chauffør og lokalguider

Heldagsudflugt til Berberlandsbyen Ait Abdi i egen bus inkl. lokal marokkansk frokost

Heldagsudflugt til Ourika-dalen i egen bus

Ikke inkluderet:

Direkte fly København/Marrakesh tur/retur (der er direkte fly fra København til Marrakech med Norwegian)

Afbestillings- og rejseforsikring

Måltider på restauranter i Marrakech, ligesom drikkevarer i Riad’en afregnes individuelt.

Indlogering:

Vi indlogeres på Riad of the Storks, hvor vi også spiser morgenmad dagligt og aftensmad flere gange i løbet af vores ophold.

Tilmelding og spørgsmål:

Oplysning om ledige pladser og tilmelding sker ved henvendelse til Hanna Snorradóttir, som står for bookninger pr. mail: hanna@storydancing.com . Ved tilmelding skal oplyses:

 • Fuldt navn
 • Adresse til fakturaoplysninger
 • Mailadresse
 • Mobilnummer

Herudover skal det oplyses, om man ønsker overnatning i køjeseng, i dobbeltværelse eller i enkeltværelse (NB – kun to værelser tilbydes) .

Hanna kan også kontaktes på mobil: 53 8 33 22 4.

Betaling:

Betaling sker ved overførsel af et depositum på 5.000 kr. per person og refunderes ikke.
Du har først sikret dig en plads på retreatet, når depositum er indbetalt.

Betaling af depositum udgør den bindende tilmelding, og skal ske senest den 15. marts 2021. Husk at skrive navn på overførslen. Den resterende betaling indbetales senest den 1. april 2021.

Praktiske informationer:

Forsikringer:

Rejse- og afbestillingsforsikringer

Harmonic Living (min virksomhed) kræver at man har en rejse- og afbestillingsforsikring, som blandt andet dækker sygdom, ulykker,  skader samt hjemtransport. Harmonic Living kan ikke holdes ansvarlig for udgifter, der opstår på grund af deltagers manglende forsikring eller hvis de kommer til skade under retreatet. Deltageren er selv ansvarlig for, at det er den rette rejse- og afbestillingsforsikring, der bliver tegnet.

Afbestilling:

Afbestilling af rejsen skal foretages skriftligt til Hanna – hanna@storydancing.com. 

 • Depositum refunderes ikke.
 • Ved afbestilling efter den 15. marts, 2021, ved udeblivelse eller ved for sent fremmøde vil rejsens restpris være tabt. Dette gælder også hvis udeblivelse skyldes manglende eller ugyldigt pas.

Overdragelse af rejse:

Under visse omstændigheder kan rejsen overdrages til tredje part (f.eks. familie eller venner) mod et gebyr på 750 kr. Hertil kommer eventuelle omkostninger for navneændring på fly.

Aflysning:

Hvis rejsen aflyses, tilbagebetales hele det indbetalte beløb.

Medbring: Hvis du danser – husk løstsiddende tøj og kondisko til at danse i. Gulvet som vi danser på kan være lidt hård for knæ og ankler. Medbring også badetøj, idet vi kommer til at besøge en hammam og eventuelt vandrestøvler til udflugterne. Ellers praktiske sko, som du kan gå langt i.

Valuta:

Man kan hæve i den lokale valuta Dirhams i hæveautomater, så det er ikke nødvendigt at veksle til hverken Euro eller Dirhams hjemmefra.

På restauranter og i butikker kan man betale med Visa eller Mastercard.

På markederne skal I have kontanter med.

Pas og visum:

Der er ikke krav om visum til Marokko, hvis man har et dansk pas.

Pas skal være gyldigt mindst 3 måneder efter hjemrejsedato, så tjek det for en sikkerheds skyld.

Sundhed og helbred:

Er du gangbesværet vil jeg faktisk ikke råde dig til at tage med på denne tur, for jeg er bange for at du ikke får det tilstrækkelige udbytte ud af turen. Du skal være opmærksom på, at vi går 3-5 kilometer om dagen, og at der er en del trapper i riaden. Du skal være i god nok form til at kunne vandre i bjergene.

Vi arbejder sammen med en engelsktalende læge, hvis der skulle opstå behandlingskrævende sygdom. Herudover har vi et medicinskab i riaden med de mest almindelige lægemidler, og der ligger et apotek kun 300 meter fra riaden.

Det er ikke nødvendigt med vaccinationer.