UDDANNELSEN I NORDISK VISDOMSFORTÆLLING

Hjertelig velkommen til fortælleuddannelsen i den nordiske visdomstradition.

Denne uddannelse henvender sig til psykologer, psykoterapeuter, coaches, undervisere, pædagoger – og alle andre godtfolk, der elsker en god nordisk myte eller et folkeeventyr – og kunne godt tænke sig at bruge dem til formidling for deres publikum.

Den er for dig, som har lyst til at arbejde med folkeeventyret og myten i dens ‘rene’ form.

Den er for dig, som gerne vil formidle din personlige historie for eksempel igennem foredrag og workshops, hvor du med afsæt i folkeeventyrene og myterne modtager inspiration og dybere indsigter til at lukke op for juvelerne i din personlige fortælling.

Uanset vil du modtage redskaber til at lære at tryllebinde dit publikum igennem dine healende og hjerteåbnende fortællinger.

Uddannelsen er for dig, som forstår i din kerne, hvor vigtigt det er med det paradigmeskifte som er i gang nu; fra det destruktive mind-set, som leder og fordeler til sin egen fordel, til et mind-set, hvor beslutninger træffes til menneskers og naturens fordel – til gavn for de kommende 7 generationer.

På uddannelsen fokuserer vi på de fortællinger, som sjældent bliver fortalt i den nordiske mytologi – nemlig gudindefortællingerne.

Vi har fokus på kraftfulde og healende historier om de såkaldte feminine egenskaber – gudindernes attributter; intuitionen, altruismen, samarbejdet, medfølelsen, omsorgen og forbundenheden med naturen igennem fortællinger om de nordiske gudinder Freja, Idun, Hel, Skade mm. fortalt i min bog Nordisk Gudindekraft.

Hensigten er at vi styrker disse egenskaber hos drenge såvel som piger – kvinder såvel som mænd. For disse egenskaber findes i os alle på tværs af køn. Vi arbejder med udgangspunkt i visdommen i de ældste håndskrifter – inden at patriarkatet ændrede gudinderne og symbolerne til egen fordel.

De vers som blev skrevet ud af historierne bliver synliggjort og selv hvis du er godt befærdet i den nordiske mytologi kan du kan forvente at få nye indsigter.

Fortællinger er et yderst effektfuld redskab

Da historier taler direkte til vores sanser og danner billeder i vores indre, kan de vække de dybeste længsler i os og være en kæmpe motivationsfaktor til at transformere vores liv. Fortællinger kan være med til at ændre vores måde at anskue verden på.

På uddannelsen lærer du fortælleteknikker, som kan tryllebinde dit publikum. Her arbejder vi med ’ydersiden af myten’ – dens form, opbygning og teknikker til at fænge publikum.

Du får introduceret metoder til at forbinde dig på et dybt plan med mytens indhold og budskab, hvor vi arbejder med ’indersiden af myten’ igennem shamanistiske trommerejser, bevægelse og gåture i naturen.

Uanset om du arbejder med børn eller voksne, med undervisning eller healing/samtaleterapi vil du kunne målrette dine fortællinger til dit publikum på denne uddannelse. Arbejder du med mindre børn vil vi sammen afdække muligheder for at bringe sanserne og interaktiv bevægelse i spil i forbindelse med historiefortællingen. Arbejder du med voksne afdækker vi sammen de fem største hemmeligheder bag fængende historiefortælling for et voksent publikum.

Certificering i storytelling

Uddannelsen udbydes kun til max. 10 – 12 deltagere ad gangen – for at sikre kvaliteten og at der er plads til den enkelte. Du kan forvente at skulle fortælle 5 historier i løbet af uddannelsen; en personlig fortælling, et eventyr og en myte, en drømme/naturfortælling og en slægsfortælling. Certificeringen foregår ud fra en samlet bedømmelse og ud fra din udvikling som fortæller igennem hele uddannelsen.

Ønsker du:

  • At blive dygtig til at fortælle historier og kunne formidle deres budskab klart og tydeligt?
  • At forbinde dig dybt med de nordiske gudindemyter og få nye indsigter i både dig selv og samfundet derigennem?
  • At være forandringsagent for en ny bæredygtig og kærligere fremtid igennem din formidling?

Så er fortælleuddannelsen i den nordiske visdomstradition måske noget for dig.

Tidligere deltagere fortæller

“Jeg sidder her i dag med en så stor følelse af taknemmelighed Jeg har ikke før følt mig på én gang beriget og fyldt op, samtidig hudløs, sårbar af bare taknemmelighed. Endnu to magiske dage, skønne historier, ja hele nye verdener der åbenbares, lige der i kredsen.

Tak for jer, for åbenhed og sårbarhed, for grin, hjertelighed, sang og dans.

Glæder mig til vi ses igen”

Helle True
”Hanna sender gennem fortællingerne om vores nordiske ophav en invitation til os alle om at træde ind i det lys og den skaberkraft som er vores fødselsret. Gennem fortælleuddannelsen har jeg oplevet en opdyrkning og kultivering ikke bare af de fortælletekniske færdigheder men også en dyb forbundethed og slægtskab med den mundtlige fortælletradition og den lange kæde af fortællere, som hvisker budskaber til os fra svundne tider, men hvis visdom og vejledning er evig gyldig.

Tag med på ekspeditionen ned gennem ruinerne af den kollapsede kvindelige underverden, men frygt ikke mørket, for mellem de sammenstyrtede tempelsøjler, murbrokker og grus spirer en ny tid frem.

Vid dog at mødet med mythos vil efterlade dig forandret og du vil være i stor risiko for at føle dig kaldet til at stoppe magi ind i alle de sprækker og åbninger du kan finde i denne verdslige, instrumentaliserede og logik-drevne verden – til stor glæde og gavn for os alle.”

Kathrine M. Kristiansen, psykolog

“Tusind tak for magiske og bevægende dage! ❤️ Det er så berigende. Da jeg meldte mig til kurset, vidste jeg ikke præcist hvad jeg ønskede fra det, andet end at åbne op til den magi jeg ved der er i fortællinger… Og i mig.

Og det er præcist det jeg får! At lytte til fortællingerne, blive ført ind i deres univers og bagefter at blive ført ind i hver af de andres univers inde i den specifikke fortællings univers, samt lytte til din viden og din indgang til symbolerne… det er som…. som at opdage nye verdener…og som at blive ført dybere og dybere tilbage til mit eget sprog. Det er magisk og en gave!”

T.S.

“Tak med alle celler i min krop, for en fantastisk, lærerig og inspirerende weekend. Jeg var simpelthen så fyldt op i går, på den virkelig gode måde.

Med din umiddelbarhed og din styrke til at være lige den du er, inviterer du ind i et rum, der er fyldt med magiske muligheder.
Jeg lærte, om modet til at kaste mig ud i noget, og finde ud af, at det slet ikke er farligt. – Og at når det er farligt, så kan det godt være, det er dér potentialet for at vokse og gro er allerstørst.”

Louise Matthiesen
“Kan du huske den magiske verden, der åbnede sig for dig, da du som barn fik fortalt et eventyr eller en god fortælling?

Disse store indre billeder der førte dig til nye verdener, der fik blodet til at rulle eller isne, fik dig til at holde vejret af spænding inden forløsningen kom med det dybe åndedrag.

Tag Hanna Snorradottir i hånden og spring med hende ind i magiens verden. Hun er den bedste guide ind i disse skjulte riger. Jeg er selv taget med på turen og forundres over hvor dybt denne rejse kan føre mig. En stor berigelse!”

Iben Munk

Uddannelsens indhold

Uddannelsen i Nordisk Visdomsfortælling kommer til at blive mere omfattende til og med hold 7 på Djursland i Jylland  (start i oktober 2023).
Dette begrundet i at jeg har haft snart 6 undervisningshold igennem og ønsker at udvikle uddannelsen i forhold til de ønsker og behov, som fremtidens kursister måtte have. Uddannelsen bliver 15 dage i alt fordelt på 5 moduler.

Her bliver modulerne som følger:

Modul 1: Personlige fortællinger
Modul 2: Eventyr
Modul 3: Myter, herunder nordisk mytologi (de to visdomstraditioner, de ni verdener og solhjulet)
Modul 4: Fortællinger med udspring i drømme og natur
Modul 5: Slægtshistorier

Modul 1
Lær at fortælle en historie

Du starter rejsen med at blive klædt på til at fortælle en historie. På første modul arbejder vi med historiefortællingens byggesten og hvordan du fanger deltagernes opmærksomhed.

Her kan du vælge at arbejde med din egen personlige historie og hvorfor de nordiske gudindemyter ræsonnerer med dig eller du kan have forberedt et folkeeventyr på forhånd og fortælle det. På modul 1 tager vi hul på folkesagn- og eventyr.

Modul 2
Folkesagn og eventyr

På dette modul arbejder vi med fortællingens rolle i børn og voksnes udvikling.

Vi fokuserer på at alle fortæller folkesagn- og eventyr ud fra fortælleteknikkerne og metoderne fra modul 1 og du får feedback på din fortælling.

Modul 3
Myter

På dette modul arbejder vi med alverdens myter.

De to visdomstraditioner i Norden (vanernes matrilinæere frugtbarhedstradition og asernes patriarkalske krigertradition) introduceres.
Nordboernes verdensbillede afdækkes igennem årstidshjulet og de 9 verdener i den nordiske mytologi.

Vi afdækker blandt andet jætternes, alfernes og dværgenes riger i mytologien.

Vi arbejder med indersiden af den myte, som du fortæller og modtager feedback.

Modul 5
Naturfortællinger og drømme 

På dette modul arbejder vi med vores personlige myter, nemlig drømmene.

Hvordan laver man en historie ud fra en drøm?

Hvad er drømmenes sprog og hvilke budskaber har de til os?

Vi arbejder også ude i naturen, hvor vi konsulterer træer, buske, blomster, fugle og dyr og fortæller de fortællinger, de hvisker i vores ører.

Modul 6
Slægtshistorier og det videre forløb

På dette modul arbejder vi med slægtshistorier og at forlige os med fortidens fortællinger.

Her er der fokus på at finde kraften i vores rødder og at forstå os selv, i og med at traumer kan gå i arv.
Men også med glædens fortællinger, som heldigvis også er med i vores arvesølv.
På dette modul fortælles der måske historier, som aldrig før er blevet fortalt,
hvilket kan være enormt stærkt og frisættende .

På dette modul afslutter vi og afdækker dit ønske om hvordan du gerne vil bruge uddannelsen fremover.

Jeg håber, at vi ses og at du gerne vil skabe dybe og varige spor i dit publikum igennem de forvandlende gudindefortællinger og folkeeventyrene i vores nordiske visdomstradition.

Hvis du har nogle spørgsmål eller overvejelser, jeg kan hjælpe dig med, er du hjertens velkommen til at skrive til mig.

Til árs og friðar (til god årsvækst og fred)
Hanna Snorradottir

Praktisk information

NYT UDVIDET Hverdagshold 8 – 2023 /24 – Frejas Sal – Sydsjælland (15 dages uddannelse) 

Modul 1: 11. – 13. oktober 2023
Modul 2: 22. – 24 november 2023
Modul 3: 17. – 19. januar 2024
Modul 4: 13. – 15. marts 2024
Modul 5: 5. – 7. juni 2024

Lokale: Vores egne kursuslokale i en yurt (Frejas Sal) på Ellebækvej 12, 4750 Lundby
(1 times kørsel fra Kbh. og 1 time og 15 min med tog fra Kbh. H til Lundby st.)

NYT UDVIDET Weekend + mandagshold 7 – 2023 /24 – Djursland (15 dages uddannelse) 

Modul 1: 7. – 9. oktober 2023
Modul 2: 18. – 20 november 2023
Modul 3: 13. – 15. januar 2024
Modul 4: 9. – 11. marts 2024
Modul 5: 1. – 3. juni 2024

Lokale: Rødegård, Karlshøjvej 5, Vistoft, 8420 Knebel

Tidspunkt for undervisning

Alle dage kl. 9 – ca. 16

Vilkår

Du finder oplysninger om tilmelding, betaling, vilkår og afbestilling her : www.storydancing.com/tilmelding-betaling-vilkaar-og-afbestilling/

Fakta om uddannelsen

Længde: Ca. 10 måneder inklusiv individuel træning

Undervisningsdage: 15 dage

Moduler: I alt 5 moduler

Begrænset antal deltagere: Der er kun plads til max. 10-12 deltagere pr. hold, idet vi vil arbejde dybt med den enkelte deltager og skabe et trygt forum, for at sikre det fulde udbytte af uddannelsen.

Din investering

Early bird: 22.500 DKK (indtil 30. april 2024)
Derefter normalpris: 25.000 DKK

Prisen er inklusiv kursusmateriale med fortælleteknikker samt min bog Nordisk Gudindekraft.

Der er et depositum på 5.000 DKK, som ikke refunderes.

Tilmelding er bindende i og med at det er et lille hold.

Mulighed for ratebetaling.

Begrænset antal deltagere: Der er kun plads til max. 10 – 12 deltagere pr. hold, idet vi vil arbejde dybt med den enkelte deltager og skabe et trygt forum, for at sikre det fulde udbytte af uddannelsen.

Støttemuligheder

Skal din arbejdsplads investere i denne uddannelse til dig?
Så kig ind i dette skriv, som især henvender sig til lærere, pædagoger og offentlige ansatte. Måske kan vi også hjælpe dig?

Hvis du kender til Bruttolønsordningen, så kan den måske lette din investering i dig selv?
Dette skriv henvender sig til dig der er ansat i en virksomhed og kan gøre brug af Bruttolønsordningen

Er du på dagpenge og ønsker at få uddannelsen godkendt? Dette kan også være en mulighed. Undersøg dette med dit jobcenter og sørg for at få det godkendt.

Book din plads på Storytelling Uddannelsen, Hold 6 her Roskilde
Book din plads på Storytelling Uddannelsen, Hold 7 HER Jylland